Utilizarea celui de-al doilea vaccin împotriva Ebola este planificată pentru luna noiembrie în trei provincii din estul Republicii Democrate Congo (RDC) pentru eradicarea epidemiei care a făcut peste 2.100 de morţi, a declarat duminică o sursă medicală congoleză, relatează AFP.

„Este timpul să utilizăm noul vaccin Ad26-ZEBOV-GP, fabricat de filiala belgiană a Johnson & Johnson. În jurul datei de 18 octombrie, vaccinul va sosi la Goma (provincia Kivu de Nord) şi vaccinarea va începe la începutul lunii noiembrie”, a declarat pentru AFP dr. Jean-Jacques Muyembe, care conduce măsurile de combatere a epidemiei de Ebola în RD Congo.

„Există deja două comune care au fost alese, Majingo şi Kahembe, deoarece în una dintre ele există mulţi cetăţeni din Beni, Butembo (Kivu de Nord, est) … Deci este o zonă cu risc”, a explicat dr. Muyembe. Aceste două zone au fost considerate epicentre ale epidemiei.

„Vom extinde această vaccinare la micii comercianţi care merg deseori în Rwanda pentru a ne proteja vecinii”, a adăugat el, adăugând că „dacă campania va funcţiona bine, vom extinde vaccinarea în Kivu de Sud (est) şi Ituri (nord-est).

mai mult la www.agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here